Lacul Bucura

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din Romania, fiind situat in Parcul National Retezat din Muntii Retezat.

Sub Varful Peleaga si Saua Bucuriei, la o altitudine de 2.040 m, lacul Bucura se intinde pe o suprafata de 8,90 ha. Volumul estimat este de 625.000 m3, iar latimea medie de 160 m.

Adancimea maxima a apei lacului este de 15,5 m, in dreptul intrarii Izvorului Pelegii in lac. Lacul este alimentat de 5 izvoare principale. Apa lacului deverseaza printr-un singur emisar ce o trimite spre Lacul Lia, cu un debit de aproximativ 250 l pe secunda. Populaţia piscicola este autohtona, in lac nefacandu-se populari artificiale.

Cum poti ajunge la Lacul Bucura?

- din soseaua Hateg - Caransebes, de la km 61 (Carnesti), prin Clopotiva - Grebla - Gura Zlata - Gura Apei, 35 km drum asfaltat. De aici pe drumul forestier ce se opreşte la Dracsanu, pe o distanţa de 14 km. Apoi, trecand pe la cascada Fetele Voilesei, urmarind valea Lăpusnicului Mare, pana la Gura Bucurii, si trecand pe langa Lacul Lia se ajunge la Bucura.

Lacul Bucura este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.