Parcul Naţional Retezat

Muntii Retezat sunt numiti si "Bijuteria Carpatilor". Odata ce ai ajuns aici, la peste 2000 m altitudine, cu siguranta vei avea acel sentiment ca nu mai vrei sa pleci niciodata acolo jos, in forfota lumii cu poluarea si grijile zilnice. Varfurile semete, plantele, animalele, pasarile, salbele de lacuri ca niste ochi albastrii, totul este de poveste, de neimaginat!

 Nici fotografiile, nici filmele nu pot reda ce vezi cand te afli acolo dar totusi va lasam in compania fotografiilor si filmului realizat de echipa noastra pe traseul din Poiana Pelegii pana langa Lacul Bucura care cu siguranta va vor indemna sa petreceti putin timp acolo sus, doar voi si salbaticia si frumusetea acestor locuri!

Traseul din Poiana Pelegii pana la Lacul Bucura este marcat cu, cruce rosie si banda albastra si dureaza oficial 1,5-2 ore la urcare, in realitate un turist obisnuit va face aproximativ 2,5-3 ore daca nu mai mult, si sigur mai mult, pentru ca nu te vei rabda sa nu zabovesti putin si sa admiri natura sau sa faci fotografii. La intorcere veti face cam 1,5 ore. Una peste alta o zi intreaga de la rasarit pana se lasa intunericul. 

Obligatoriu sa aveti:  bocanci si haine de munte, mancare, apa, flanela sau geaca, si lanterna (frontala) in caz ca va prinde intunericul la coborare.

NU ARUNCATI GUNOAIE! Amenzile sunt usturatoare si Parcul are ochi peste tot!

Focul este strict interzis! Nu strigati pe traseu! Nu duceti muzica! Nu rupeti plantele!

 

Tarâmul fermecat, cu ochi albastri

O LUME a lacurilor presarate printre piscuri semete...

a gentianelor, smirdarului si a altor mii de plante...

a sprintenelor capre negre catarate pe stânci...  

a ursului mormaitor, ascuns prin zmeuris... 

a lupului sfios  si grijuliu cu puii lui...   

a marmotelor galagioase si jucause... 

O LUME FREMATÂND DE VIATA

Parcul National Retezat - un colt de rai care merita sa fie protejat

Mai multe info gasiti pe site-ul www.retezat.ro